Dunafok szabadidő park

XXII. kerületi Hajó utca mellett elterülő, a Hosszúréti patak torkolatától a Szmolenszk emlékmű területéig tartó park, közvetlen kapcsolattal a védett Duna-parttal.

A területen száz éve még fontos közösségi és sportélet folyt, ennek azonban a 20. század második felére nyoma sem maradt. Évtizedekig bozótos senkiföldje volt a XXII. kerületben, igaz, a Duna-parton fel-felbukkantak a lakosok, néhányan még fürödtek is a vízben. Ez továbbra is tilos, de kulturált körülmények között már lehet közösségi térként használni a területet. Társadalmi egyeztetés keretében a kerületi lakosokat is bevonták a tervezésbe, 2019-ben a felújítás mindenki megelégedésére elkészült.

DunaFok Szabadidőpark néven 2019. június végén adták át, egy kisebb játszótérrel, felnőtt kondiparkkal, sportpályával, kellemes kilátó pontokkal gazdagodott a terület, és végre a Dunához is több helyen le lehet menni. 

Adatok

Terület: 23000
Felszereltség: Díszpark, fásított köztér Játszótér Kerékpárút Sportpálya Szabadtéri kondi (street workout) Parki vendéglátóhely WC

Alaprajzok

Régebbi fotók