Máriaremete templomkert

A kegytemplom a kert hátsó traktusában áll, a sétányok sugarasan vezetnek az épülethez. A bejárat félkörívesen kialakított tér, melyet a kerítésfal keretez, Gábriel és Ráfael főangyalok szobra fogadja a zarándokokat. A parkban vallásos tárgyú szobrokat láthatunk, mint a Szent József és a Fájdalmas Szűz, magyar szentek, Szent Imre királyfi, Szent László lovas szobrait. A Lurdes-i Mária szobrot Lourdes és Tarbes püspöke áldotta meg és ajándékozta a templomnak, megemlítendő a kegyoszlop és kálvária stációk.

tovább

A park egyik legszebb szobor-csoportja Szent István királyt ábrázolja, amint felajánlja Magyarorzságot Szűz Máriának. (Egy világi jellegű szobor Galántai Fekete Géza olvasó lányalakja.) 2003-ban építették több településről hozott maréknyi földből a Szent Korona dombot.

A növényzetet főként idős vadgesztenyék alkotják, van még fekete nyár, platán és juhar, kőris, hárs. A bejárati fasor pótlása is nyárból készült. Cserje alig van a parkban.

A templomhoz közel a kert északi oldalán fedett szabadtéri emelvény található szemben padokkal. A Hímes utca felől ide vezető út mentén kőrisek és madárbirsek helyezkednek el.

A park déli oldalán egy fakerítéssel körülvett játszótér van kialakítva.

Adatok

Terület: 44900
Felszereltség: Díszpark, fásított köztér Játszótér

Alaprajzok

Régebbi fotók