Újhegyi sétány

Bányató és Mádi utca közötti szakasz

Az Újhegyi sétány felújítására 2013-ban koncepcióterv készült. A tervek szerint a sétány 3 szakasza 3 ütemben újul meg.

Gergely u.-Bányató u. közötti szakasz

Bányató u -Harmat u. közötti szakasz

Harmat u.-Mádi u. közötti szakasz

Első ütemben már megépült a Bányató u.-Harmat u. közötti szakasz. 2016. májusában volt az ünnepélyes átadó. A 2. ütemben a Harmat u.-Mádi u. közötti szakasz épül várható átadása 2019-ben várható.

 

Az átépítés során a burkolatok, utcabútorok, támfal- és lépcsőrendszert megújult. Akadálymentes kapcsolatok lettek kialakítva a lakóépületek felé. A sétány a növényfelületei is megújultak, közel 150 fa került telepítésre, 4500 m2 gyepfelület és 1930 cserje, évelő és virágfelület lett kialakítva. Két vízjáték valósul meg a sétányon: a Közösségi házhoz kapcsolódó téren egy burkolatból felszökő, illetve a Bányató utcában egy „vízlépcső”. A sétány érdekességei és kedvelt elemei a „megállító játékok”. A felújítás a sétányon kívül két a sétányhoz kapcsolódó parkot is érintett (Tóvirág u. 2-4. számú épület melletti park, Szőlővirág u 2-6. számú épület melletti park). Itt pihenőpark, szabadtéri tornapálya és fitneszpark, slackline posztok és különböző korosztályos gyermeke számára kialakított játszótér épült.

A terveket a Lépték-Terv Tájépítész iroda készítette.

 

A felújított sétány két díjat is nyert:

MUT ICOMOS Köztérmegújítási Nívódíj, 2017

Virágos Magyarország környezetszépítő verseny Magyarország Legszebb Főtere Díja, 2018

Adatok

Terület: 16350
Felszereltség: Játszótér Slackline rögzítési pontok Fitnesz Pingpongasztal Parki vendéglátóhely WC Ivókút, díszkút Szökőkút, díszmedence

Alaprajzok

Régebbi fotók